2017-03-17

Marjainen raitakakku

Erilaiset juusto- ja hyydykekakut ovat minun bravuureitani. Teen niitä joka tilaisuuteen ja minun mielestäni niissä nyt ei vain voi epäonnistua, jos seuraa ohjeita ja laittaa liivatetta riittävästi. Mutta niissä on myös kaikkein helpoin soveltaa, jos lähikaupasta ei löydykkään, esimerkiksi vaniljarahkaa tai mascarponea.

Tässä yhden herkullisen moussekakun resepti.





Pohja:
Digestivekeksejä          180g
Voita                             75 g

Täytteen reunoille:
Tuoreita vadelmia        1 rasiallinen

Perusmousse:
Kermaa                        4 dl
Vaniljakastiketta          2 dl
Tuorejuustoa                300 g

Kerros 1:
Perusmoussea             1/3
Liivatelehtiä                2
Valkosuklaata             150 g
Smetanaa                    120 g

V I N K K I ! Minä käytin valkosuklaata, jossa oli seassa sellaisia kuivatun mansikan murusia. Toimi hyvin kokonaisuudessa.

Kerros 2:
Perusmoussea             1/3
Liivatelehtiä                3
Mansikoita                  200 g
Sokeria                       1 dl

Kerros 3:
Perusmoussea             1/3
Liivatelehtiä                3
Vadelmia                     200 g
Sokera                         1 dl

Murskaa keksit kaulimella tai vaikka nuijalla ja sulata voi. Sekoita keskenään. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada keksi/voi seos vuokaan ja taputtele tasaiseksi. Asettele vadelmat vuoan reunalle tasaisin välein.

Vatkaa kerma ja vaniljakastike erillisissä kulhoissa ja yhdistä sitten keskenään. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa kolmeen osaan.

Sulata suklaa vesihauteessa hellalla tai kulhossa mikrossa. Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan ensimmäistä kerrosta varten. Sekoita suklaa ja smetana kolmannekseen perusmoussea. Kiehauta liivate vesitilkassa tai sulata mikrossa, lisää mousseen. Kaada mousse keksipohjan päälle. Kannattaa kaataa seos keskelle vuokaan, jolloin vadelmat reunoilla eivät kellahda kumoon, vaan jäävät nätisti pystyyn moussen keskelle.

Laita vuoka jääkaappiin hyytymään. Kerrosten välissä kannattaa pitää 30 minuutta väliä, jotta raidat pysyvät selkeinä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita kolmasse perusmoussea ja sulaneita pakastemansikoita vatkaimella tai tehosekoittimella. Kiehauta liivate vesitilkassa tai sulata mikrossa ja lisää mousseen. Kaada mansikkamousse ensimmäisen kerroksen päälle ja pistä vuoka jääkaappiin hyytymään.

Tee kuten mansikoiden kanssa. Laita kakku jääkaappiin ja odota vähintään kolmetuntia, mielellään seuraavaan päivään ennen kakun tarjoilemista.



Tarjoile hyvän kahvin kanssa.

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

  1. Todella hekullisen näköinen kakku! <3 Niin mehevä ja ilmava, että vesi herahtaa kielelle :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja valehtelematta superhelppo tehdä, vaikka työvaiheita on useampia. Suurin osa kakun teosta on pelkkää vatkaamista. :)

      Poista